سیستم های اعلام حریق به سه دسته سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، متعارف و وایرلس تقسیم می شوند.

سیستم های اعلام حریق را می توان به عنوان فرمانده سیستم های ایمنی و محافظت از حریق در گروه سیستم های ایمنی فعال (Active) دانست. این سیستم مسئول دریافت فرمان حریق و ارسال سناریوی لازم برای اطفاء حریق و یا جلوگیری از توسعه حریق و دود ناشی از آن می باشد.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر TC

سریعترین روش تشخیص حریق در این سیستم قرار دارد و چون در زمان حریق ثانیه ها برای عملیات امداد و نجات حائز اهمیت هستند بنابراین اولویت انتخاب سیستم های ایمنی در تمام کاربری ها (از اتاق های کوچک تا بزرگترین سوله ها) با سیستم اعلام حریق است. دلیل دومی که باعث شده است سیستم اعلام حریق را فرمانده سیستم های ایمنی بدانیم قابلیت برنامه ریزی (پروگرامینگ) پنل اعلام حریق است. در حقیقت در مرحله اول پنل اعلام حریق (Fire Alarm Control Panel) با سنسورهای مختلفی که دارد حریق را تشخیص داده و در مرحله دوم آنرا به صورت مرحله ای یا کلی اعلام می نماید. در مرحله سوم به سایر سیستم های ایمنی از جمله سیستم اگزاست پارکینگ، سیستم فشار مثبت پلکان، سیستم اطفاء گازی، سیستم اگزاست آتریوم (اگزاست فن و پرده های حریق آتریوم) و … فرمان های از پیش تعیین شده را جهت پیاده سازی سناریوی محافظت از دود و حریق ارسال می کند. طی کردن مراحل اول تا سوم در سیستم اعلام حریق توسط سیگنال های الکترونیکی انجام می شود و به همین دلیل سرعت انتقال اطلاعات بالا بوده و به ما کمک می کند در کمترین زمان ممکن پس از تشخیص حریق، اقدامات ایمنی را اجرا کنیم.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر TC

انواع سیستم اعلام حریق

 

سیستم اعلام حریق از نظر ساختار تجهیزات و همچنین زیرساخت (کابل کشی) به سه نوع کاملا مجزا تقسیم بندی می شود:

  • سیستم اعلام حریق متعارف (Conventional Fire Alarm System)
  • سیستم اعلام حریق آدرس پذیر (Addressable Fire Alarm System)
  • سیستم اعلام حریق وایرلس (Wireless Fire Alarm System)

از بین سه سیستم معرفی شده سیستم اعلام حریق آدرس پذیر کاربرد و مزایای بیشتری داشته و عمومیت بیشتری در پروژه های متوسط و بزرگ دارد و به دلیل توانمندی پنل اعلام حریق (FACP) در برنامه ریزی و ارسال و دریافت فرمان حریق، در ادامه مطلب بیشتر به این سیستم خواهیم پرداخت.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر با کیفیت بالا و گواهینامه LPCB (استاندارد اروپا) در کنار قیمت مناسب و رقابتی دغدغه مهم مالک، سازنده و مشاور آتش نشانی است. تائیدیه آتش نشانی و مهر و امضای اصالت کالا، خدمات پس از فروش عالی (تامین تجهیزات کسری، برنامه ریزی پنل، آموزش نصب و راه اندازی و گارانتی تجهیزات) و قیمت مناسب در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، شرکت ایمن پرتو آریا را متمایز و شاخص در بین تمام برندهای اعلام حریق آدرس پذیر ایرانی و خارجی کرده است. جهت دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره 91018567-021 تماس حاصل نمایید.

سیستم اعلام حریق متعارف

اساس طراحی و اجرای سیستم اعلام حریق متعارف، شناسایی ناحیه حریق (Fire Zone) است. در این سیستم به طور مشخص حریق یک دتکتور نمایش داده نمی شود بلکه درصورت فعال شدن دتکتور یا شستی اعلام حریق ناحیه مورد نظر که در اصطلاح سیستم اعلام حریق زون نامیده می شود به عنوان ناحیه حریق بر روی پنل مشخص میگردد. این سیستم به افراد حاضر در محل راهنمایی می کند تا ناحیه وقوع حریق را تشخیص داده و اقدامات لازم صورت گیرد. از نظر زیرساخت لازم برای اعلام حریق متعارف (کابل کشی) به تعداد زون های حریق استفاده شده در پنل، کابل های اعلام حریق استفاده خواهد شد. همچنین در انتهای هر زون اعلام حریق متعارف باید از مقاومت انتهای خط استفاده کرد. المان های سیستم اعلام حریق در هر زون شامل شستی اعلام حریق، دتکتور دودی/حرارتی و فلوسوییچ می باشد و آژیرها در مدار جداگانه ای قرار میگیرند که در تصویر شماره یک شماتیک طراحی سیستم اعلام حریق متعارف نمایش داده شده است.

سیستم اعلام حریق متعارف

 شماتیک سیستم اعلام حریق متعارف

قیمت سیستم اعلام حریق متعارف

مورد دیگری که در سیستم های اعلام حریق متعارف قابل بیان است قیمت ارزان این سیستم در مقایسه با سایر سیستم های اعلام حریق است. همچنین با توسعه تکنولوژی در کشور عزیزمان، تولیدکنندگان داخلی زیادی موفق به تولید و اخذ استانداردهای لازم سیستم اعلام حریق متعارف شده اند و از جهت تولید و تامین تجهیزات در این حوزه می توان از برندهای با کیفیت داخلی استفاده نمود. اما توانایی پنل های خارجی دارای تائیدیه LPCB اروپا با درجه حفاظت از تجهیزات بیشتر از پنل های تولید داخل است.

اولویت در پیشنهاد برای انتخاب بین برندهای خارجی یا داخلی، کاربری مورد نظر است که قصد تجهیز آن را دارید. برای اتاق سرور، اتاق باتری، آرشیو و موزه و اتاق های حساس که نیاز به اطفاء گازی دارند حتما از پنل های اطفاء حریق متعارف با قابلیت برنامه ریزی (Fire Extinguishing System) با تائیدیه LPCB و UL استفاده کنید. برای واحد مسکونی کوچک، ساختمان مسکونی با حداکثر 5 طبقه، داخل واحد اداری کوچک از سیستم اعلام حریق متعارف می توان استفاده کرد.

نصب و راه اندازی در سیستم اعلام حریق متعارف بسیار ساده بوده و به شرط تسلط بر ضوابط و قوانین کابل کشی، سر بندی و نصب صحیح اجزا این سیستم میتوانید با قیمت مناسب و ارزان، فضای مورد نظر خود را به سیستم اعلام حریق مجهز کنید.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

اساس سیستم اعلام حریق آدرس پذیر همانطور که از نام این سیستم مشخص است، شناسایی تمامی اجزا اعلام حریق از طریق آدرس است که از قبل در پنل اعلام حریق تعریف شده باشد. تمامی اجزا در این سیستم کد مشخصی دارند و ارسال/دریافت سیگنال و برنامه ریزی پنل براساس همین کد صورت میگیرد. کد دهی در حین عملیات نصب و یا پس از نصب تمام تجهیزات انجام میشود که پیشنهاد می شود پس از اتمام تمام اجزا اعلام حریق این فرآیند صورت گیرد تا عملیات کد دهی نظم مشخصی داشته باشد. بنابراین با فعال شدن شستی اعلام حریق، فلوسوییچ، دتکتور دودی یا حرارتی در این سیستم آدرس اجزا مربوطه در پنل اعلام حریق مشخص شده و میتوان اقدامات لازم جهت پیشگیری از گسترش حریق را با سرعت و دقت بیشتری انجام داد.

از نظر زیرساخت لازم برای این سیستم (کابل کشی) حتما باید توجه داشت که نوع کابل در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر باید از نوع شیلددار باشد چرا که ورود نویز محیطی به سیستم اعلام حریق میتواند باعث ایجاد اختلال در عملکرد پنل شود. همچنین شماتیک کابل کشی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به صورت حلقه (Loop) بوده و هر کابلی که برای اجزا اعلام حریق از پنل خارج میشود باید به پنل برگشت داده شود. همانطور که در تصویر شماره دو مشخص است تمامی اجزا سیستم اعلام حریق آدرس پذیر در یک لوپ قرار میگیرند. اجزا سیستم اعلام حریق آدرس پذیر شامل دتکتور دودی/حرارتی، آژیر، شستی اعلام حریق، اینترفیس ورودی/خروجی و ایزولاتور می باشد. با نگاهی دقیقتر به تصویر شماره دو متوجه میشویم که هر لوپ در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر میتواند دربرگیرنده چند زون در سیستم اعلام حریق متعارف باشد. بنابراین توانایی این سیستم در تعداد المان های اعلام حریق نسبت به حالت متعارف بسیار بیشتر بوده و اجرای آن نیز ساده تر می باشد.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

 شماتیک سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

اجزا سیستم اعلام حریق آدرس پذیر هم نسبت به حالت متعارف متفاوت هستند و امکانات بیشتری در این تجهیزات وجود دارد. برخی از برندهای سیستم اعلام حریق آدرس پذیر ایرانی و خارجی به نحوی تجهیزات را ارائه کردند که قابلیت تعریف چند حالت در خود تجهیزات وجود دارد. به عنوان نمونه در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر TC این امکان در دتکتور حرارتی وجود دارد که با تنظیم آن حالت نرخ افزایشی (Rate of Rise) یا حالت دما ثابت (Fix Temperature)  را از خود نمایش می دهد. همچنین در دتکتور دودی اعلام حریق TC قابلیت تشخیص خود به خودی وجود دارد که در زمان پُر شدن محفظه دتکتور جهت سرویس و نگهداری سیگنال هشدار صادر می کند. قابلیت تشخیص و آنالیز گرد و خاک از دود ویژگی دیگر دتکتور اعلام حریق آدرس پذیر TC است که می توان از قابلیت های این سیستم نسبت به حالت متعارف دانست.

برای پروژه نیاز به سیستم اعلام حریق آدرس پذیر دارید؟

خبر عالی برای شما که مالک/سازنده ساختمان، شرکت مشاور آتش نشانی  و یا پیمانکار اعلام حریق هستید:

شرکت ایمن پرتو آریا نماینده سیستم اعلام حریق آدرس پذیر TC با معرفی این برند خوش نام در ادامه مطلب همین صفحه، ارزش های زیر را برای شما ارائه می کند:

  • قیمت مصرف کننده باورنکردنی (کاملا رقابتی با سیستم اعلام حریق آدرس پذیر ایرانی)
  • کیفیت عالی و ظاهر زیبا و لاکچری (دارای استاندارد LPCB اروپا)
  • مجهز به تراشه الکترونیکی محافظت کننده از مدارها
  • دتکتور، شستی و آژیر بدون پلاریته جهت نصب ساده و فوق سریع
  • پشتیبانی فنی و برنامه ریزی پنل رایگان
  • تائیدیه آتش نشانی و مهر و امضای اصالت کالا با مهر شرکت

جهت دریافت مشاوره رایگان، خرید و پشتیبانی فنی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر TC می توانید با شماره 91018567-021 تماس حاصل نمایید.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر TC

نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر کار تخصصی است و درصورت اشتباه در نصب اجزا و یا حتی اتصال کوتاه در مدار اعلام حریق، امکان آسیب رسیدن به بورد الکترونیکی پنل اعلام حریق وجود دارد. علاوه بر نصب اجزا، در برخی از برندهای سیستم اعلام حریق آدرس پذیر ایرانی و خارجی نیاز است آدرس دهی به صورت دستی انجام شود بنابراین پیمانکار نصب و راه اندازی اعلام حریق باید در حین نصب، فرآیند آدرس دهی را نیز انجام دهد.

شاید این ذهنیت ایجاد شود که برندهای اعلام حریق با آدرس دهی خودکار بهتر بوده و زمان و انرژی کمتری لازم دارند اما این ذهنیت اشتباه است. فرض کنید نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر در یک ساختمان را برعهده گرفته و یا مالک ساختمان هستید و متناسب با نیاز پروژه، از پیمانکار اعلام حریق برای نصب اعلام حریق استفاده میکنید. درصورت تغییر در اجزا سیستم اعلام حریق آدرس پذیر با آدرس دهی خودکار، فرآیند برنامه ریزی باید مجددا از صفر آغاز شود و با اینکار پروسه برنامه ریزی هزینه و زمان بیشتری از شما خواهد برد.

بهرحال نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر ایرانی و خارجی باید توسط یک فرد متخصص و با تجربه انجام شود. استفاده از پیمانکاران آموزش ندیده و ارزان قیمت برای نصب این سیستم برعکس عمل میکند و باعث بروز خطا و یا آسیب به پنل میشود.

برای نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر شما نیاز دارید تا از نقشه مصوب اعلام حریق که توسط سازمان آتش نشانی مورد تائید باشد به عنوان نقشه راهنما استفاده کنید. در حین مراحل نصب، نسبت به تهیه نقشه ازبیلت پلان اعلام حریق طبقات اقدام کنید چراکه تغییر در نقشه مصوب معمولا اتفاق می افتد بنابراین نقشه ازبیلت به شما کمک میکند تا درصورت حذف/اضافه شدن اجزا سیستم اعلام حریق به سرعت از آن جهت رفع مشکل استفاده کنید.

برای اینکه در نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر مهارت پیدا کنید از کارخانه تولید کننده یا شرکت نماینده سیستم اعلام حریق آدرس پذیر بخواهید تا آموزش نصب و راه اندازی پنل را به شما ارائه دهند. کلیات فرآیند نصب اجزا در برندهای اعلام حریق آدرس پذیر ایرانی و خارجی یکسان است ولی در هر برندی ممکن است جزئیات مربوط به خود را داشته باشد که نیاز است به جزئیات توجه داشت.

برخی از برندهای اعلام حریق آدرس پذیر نیاز به اپلیکیشن، دانگل یا برنامه مخصوصی دارند که تنها در انحصار شرکت وارد کننده یا شرکت های نماینده می باشد اما فرآیند نصب را آموزش میدهند و پیمانکاران میتوانند در نصب اجزا اعلام حریق آدرس پذیر در پروژه ها نقش مهمی داشته باشند.

بدون هزینه، سیستم اعلام حریق را پروگرام کنید!

شرکت ایمن پرتو آریا نماینده خوش نصب ترین سیستم اعلام حریق در بین تمام برندهای اعلام حریق آدرس پذیر ایرانی و خارجی، به شما آموزش رایگان نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر TC را میدهد و درصورت نیاز، پشتیبانی فنی کامل جهت نصب و راه اندازی را ارائه میدهد. جهت خرید و پشتیبانی فنی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر TC می توانید با شماره 91018567-021 تماس حاصل نمایید.

به دلیل مزایای سیستم اعلام حریق آدرس پذیر نسبت به متعارف، قیمت این سیستم نیز نسبت به حالت متعارف بالاتر خواهد بود. بوردهای الکترونیکی استفاده شده در این سیستم، شما را قادر میسازد حریق را در سریعترین زمان ممکن تشخیص دهید.

اما آیا قرار است به هر قیمت یا کیفیتی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر تهیه شود؟ در پاسخ به این سوال باید دقت کنیم که فضای مورد نظر از جهت کاربری به کدام دسته متعلق است. درصورتی که کاربری مدنظر جزو گروه کم خطر و خطر معمولی دسته بندی شود استفاده از سیستم اعلام حریق با کیفیت و قیمت متوسط میتواند انتخاب خوبی باشد ولی درصورتی که برای تشخیص حریق در کاربری پرخطر نیاز به استفاده از سیستم اعلام حریق است بهتر است کیفیت را مقدم بر قیمت قرار داده تا از بروز خسارات بزرگتر ثانویه جلوگیری کنیم. برای کاربری مسکونی، اداری، تجاری، درمانی استفاده از یک سیستم اعلام حریق آدرس پذیر با کیفیت خوب و دارای تائیدیه LPCB و قیمت مناسب پیشنهاد میشود.

انتخاب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر ایرانی یا خارجی

حمایت از تولید ملی با کیفیت جزو افتخارات نژاد آریایی ماست و این مسئله در خرید اهمیت دارد ولی باید در مسئله ایمنی و محافظت از حریق، کیفیت و استانداردها را اولویت قرار داد. برخی افراد در هنگام خرید فقط به عبارت تائیدیه آتش نشانی دقت میکنند و کیفیت از درجه دوم و سوم حائز اهمیت است ولی نباید در فرهنگ ایمنی چنین اتفاقی مشاهده گردد. ایمنی و محافظت از حریق یعنی فرض کنیم عزیزان و وابستگان افراد موثر در انتخاب سیستم های ایمنی در حریق احتمالی درگیر شده اند.

در این هنگام باید از خود بپرسند من چه کمکی به عزیزانم در این وضعیت میتوانستم انجام دهم؟ در این زمان قطعا کیفیت و انتخاب سیستم بهینه پاسخ درستی خواهد بود. اما سوال اساسی که شاید برای همگی به وجود بیاید این است که با توجه به قیمت های موجود، سیستم جایگزینی که بتواند کیفیت اروپایی را با قیمت مشابه ایرانی ارائه کند وجود دارد؟

پاسخ به این سوال مثبت است چرا که این مشخصات در ایران موجود بوده و از نظر پشتیبانی فنی و تامین تجهیزات بسیار قوی عمل میکند. همچنین از نظر راحتی در نصب و خدماتی نظیر ارسال و آموزش رایگان توانسته است متخصصین را در عملکرد بهتر یاری کند.

خوش قیمت ترین برند سیستم اعلام حریق آدرس پذیر در بین برندهای ایرانی و خارجی کدام است؟

اگر برای خرید سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به دنبال ارزش های زیر هستید برند TC را به شما پیشنهاد میکنیم:

  • کیفیت تولید عالی و به روز رسانی خدمات
  • قیمت مصرف کننده فوق العاده عالی
  • پشتیبانی و حمایت از پیمانکاران و مشاوران در امور فنی جهت نصب و راه اندازی
  • زیبایی در ظاهر و پنل لاکچری
  • اصالت کالا با تائیدیه آتش نشانی
  • ارسال به سراسر ایران

جهت استعلام قیمت سیستم اعلام حریق آدرس پذیر TC می توانید با شماره 91018567-021 تماس حاصل نمایید و یا مشخصات پروژه را به شماره 09058855996 در واتساپ پیام ارسال کنید.

ساختار و نحوه عملکرد سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

ساختار و نحوه عملکرد اعلام حریق آدرس پذیر addressable

آموزش اعلام حریق آدرس پذیر

کابل کشی در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر برخلاف سیستم متعارف براساس لوپ بندی است. لوپ در این سیستم به معنای حلقه بسته ای است که قابلیت دارد تا تمامی اجزای سیستم اعلام حریق شامل دتکتورهای دودی و حرارتی، شستی، آژیر، ماژول اینترفیس، ایزولاتور، چراغ نمایشگر سر درب و … بر روی آن نصب شود.

پنل های مرکزی در سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر بر مبنای تعداد لوپ شناخته میشوند بنابراین در زمان انتخاب پنل کنترلی باید دقت کنیم که هر لوپ توانایی تحمل چند جزء از اعلام حریق را تا چه مسافتی دارد. حداکثر تعداد تجهیزات در هر لوپ بستگی به میزان توانایی پنل و همچنین حداکثر تعداد پذیرفته شده توسط مقام قانونی (که در شهر تهران، سازمان آتش نشانی تهران عهده دار این مسئولیت است) وابسته است. جریان الکتریسیته داخل هر لوپ محدود است بنابراین میزان مصرف تجهیزات خروجی مانند آژیر و اینترفیس یکی از پارامترهای مهم است و باید میزان مصرف و تعداد تجهیزات خروجی نیز مورد پایش قرار گیرد.

زون بندی در سیستم آدرس پذیر معنایی متفاوت از سیستم متعارف دارد بدین معنی که در یک لوپ میتوان چند زون مختلف تعریف کرد و هر زون نماینده یک بخش یا یک سناریوی مختلفی است. به عنوان مثال ممکن است دو یا چند طبقه از پارکینگ یک ساختمان کوچک به یک لوپ اختصاص داده شود. برای مدیریت و کنترل دود پارکینگ نیاز است تا هر طبقه به تفکیک شناسایی شده و ر تابلوی فرمان سیستم اگزاست پارکینگ سناریوی کنترل دود اجرا گردد. برای اینکار میتوانیم اجزاء هر طبقه از پارکینگ را به عنوان یک زون در نظر گرفته و برای هر زون یک ماژول خروجی تعریف کنیم تا در زمان بروز حریق در هر طبقه از پارکینگ، اینترفیس مربوط به همان طبقه عملکرد خود را انجام دهد.

ورودی و خروجی ها در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر عموما با استفاده از ماژول اینترفیس انجام میشود بنابراین برای اتصال به سیستم فشار مثبت پلکان و آسانسور، سیستم مدیریت و کنترل دود پارکینگ، سیستم تهویه، تخلیه دود آتریوم و … کافیست به تعداد مناسب از ماژول اینترفیس خروجی و برای تجهیزاتی مانند فلوسوییچ، شیر قطع کن مجهز به ارسال سیگنال، سنسور گاز شهری و … از ماژول های اینترفیس ورودی استفاده میشود. ماژول ها شبیه یک کلید هستند که در زمان فعال شدن، به پنل مرکزی سیگنال را ارسال کرده و یا از آن سیگنال فرمان دریافت میکنند.

سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر همانطور که از نام آنها مشخص است دارای آدرس مجزا برای هر جزء از سیستم اعلام حریق است بدین ترتیب با فراخوانی هر آدرس، میتوان موقعیت مکانی آن جزء را تشخیص داده و در کمترین زمان ممکن از آن استفاده نمود. یکی از مزیات تعریف آدرس برای کدها و نمایش در صفحه HMI این است که نیروهای امدادی یا افراد آموزش دیده زمانی که به پنل مرکزی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر مراجعه میکنند به سادگی مکان مورد نظر را میتوانند تشخیص دهند.

یکی از معایب پنل های سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر عدم نمایش راه دسترسی به قسمت های مختلف ساختمان است و این موضوع جزو خدماتی است که در حوزه مانیتورینگ هوشمند سیستم های ایمنی و یا طراحی نقشه هوشمند FAPG ارائه میگردد. در طراحی نقشه هوشمند FAPG راه دسترسی به هر فضا و همچنین امکاناتی همچون خاموش کننده دستی (کپسول آتش نشانی)، جانمایی شستی اعلام حریق، جعبه آتش نشانی و … مشخص میگردد. به کمک آدرس های سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و نقشه هوشمند FAPG میتوان از نحوه فعالسازی سیستم اعلام حریق (مثل شستی دستی، اینترفیس، دتکتور دودی، دتکتور حرارتی و …) مطلع شد و راه دسترسی به مکان مورد نظر به سهولت مشخص میگردد.

شماتیک اعلام حریق آدرس پذیر

دشواری نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به دلیل اینکه هر کارخانه سازنده استانداردها و پروتکل های خود را در فرآیند تولید و عرضه پیاده سازی میکند چالش هایی را به همراه دارد. دو چالش مهم در نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به موضوع نصب و پروگرامینگ این سیستم برمیگردد. نصب تجهیزات بر اساس اصول و کاتالوگ های شرکت سازنده انجام میپذیرد ولی افراد پیمانکار که قصد شروع نصب یک سیستم جدید (یا برند جدید) را دارند با چالش های جدی روبرو خواهند شد.

چالش دوم و مهمتر در سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر، پروگرامینگ پنل مرکزی است که در بعضی برندها نیاز است تا دانگل مخصوص برای پروگرامینگ وجود داشته باشد. در برخی پنل ها این پروگرامینگ توسط نرم افزارهای آزاد (Open Source) انجام میپذیرد. البته استفاده از دانگل میتواند فرصتی فراهم کند تا برنامه نویسی پنل مرکزی اعلام حریق توسط افراد متخصص انجام شود و تنها افراد دارای صلاحیت قانونی اقدام به راه اندازی سیستم اعلام حریق داشته باشند.

نصب پنل مرکزی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر برای مالکین ساختمان و شرکت های مشاور آتش نشانی دغدغه ایست که شرکت ایمن پرتو آریا به رفع آن اندیشیده است. در این مجموعه به شما آموزش میدهیم و در کنار شما هستیم تا با پشتیبانی فنی و مهندسی بتوانید از تجربه استفاده از خدمات ما لذت ببرید. جهت دریافت خدمات رایگان می توانید با شماره 91018567-021 تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول درباره سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر چیست؟

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر یک سیستم امنیتی است که به وسیله آن می‌توان به سرعت و دقت مکان و محل حریق را در ساختمان شناسایی کرد. این سیستم معمولاً شامل سنسورهای حساس به حرارت و دود، اعلام‌دهنده‌ها، خطوط ارتباطی و سیستم‌های هشدار دهی است.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر چطور کار می‌کند؟

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر با استفاده از سنسورهای حرارت و دود، تغییر در دما و کیفیت هوا را شناسایی می‌کند. در صورت شناسایی حریق، سیگنال هشدار به کنترل مرکزی ارسال می‌شود که در نتیجه فرآیندهای خودکار از جمله اعلام حریق، به طور آشکار یا مخفیانه، فعال می‌شوند.

استفاده از سیستم اعلام حریق آدرس پذیر چه مزایایی دارد ؟

استفاده از سیستم اعلام حریق آدرس پذیر دارای مزایای زیادی است، از جمله:

  • زمان تشخیص سریع حریق و جلوگیری از گسترش آن
  • کاهش خطر واردات آسیب به اشخاص و خسارت به دارایی‌ها
  • مکان‌یابی دقیق و سریع حریق برای اتخاذ تدابیر لازم
  • ایجاد هشدار مناسب و درست برای تخلفات و آسیب‌های دیگر
  • کنترل خودکار واکنش‌های اضطراری موردنیاز

آیا برای نصب پنل اعلام حریق آدرس پذیر نیاز به تخصص خاصی است؟

بله، تخصص و دانش فنی مرتبط با نصب و راه‌اندازی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر برای اجرای ایمن و کارآمد آن ضروری است. نصب و تنظیمات این سیستم باید توسط افرادی با تجربه و متخصص در حوزه‌ی اعلام حریق و امنیت صورت بگیرد.

آیا سیستم اعلام حریق آدرس پذیر قابل ارتباط با سایر سیستم‌های اطفا حریق است؟

بله، سیستم اعلام حریق آدرس پذیر قابلیت ارتباط با سایر سیستم‌های اطفاء حریق را دارد. با ساماندهی مناسب و نصب سازگار، سیستم اعلام حریق می‌تواند سیستم‌های اطفاء حریق اتوماتیک، سیستم‌های قطع برق و سیستم‌های تهویه مطبوع را فعال یا غیرفعال کند و تدابیر مناسب را انجام دهد.

8 دیدگاه ها

  1. محسن

    خدماتی که شما ارائه میدین و من در یکی از پروژه ها از برند شما و خدمات شما استفاده کردم کم نظیر بود. ممنون بابت مطالب خوبتون

    پاسخ
    • مدیر سایت

      سپاس گزارم از شما محسن عزیز.

      پاسخ
  2. امیرعلی

    خیلی مطلب مفیدی بود. فقط در مورد انواع پنل اعلام حریق آدرس پذیر من توی مقاله ندیدم اگه ممکنه میشه یه توضیحی بدین که مدلهای پنل اعلام حریق آدرس پذیر که کار میکنید چیا هستن؟

    پاسخ
    • مدیر سایت

      سلام. ممنون از شما. بله حتما توضیح میدم خدمتتون. انواع مدل پنل اعلام حریق آدرس پذیر ذر برند TC:

      • پنل اعلام حریق آدرس پذیر تک لوپ
      • پنل اعلام حریق آدرس پذیر 2 لوپ
      • پنل اعلام حریق آدرس پذیر 3 لوپ
      • پنل اعلام حریق آدرس پذیر 4 لوپ

      وجود داره و به صورت هوشمند این پنل اعلام حریق آدرس پذیر توی حداکثر 225 نقطه آدرس پذیری داره.

      پاسخ
  3. بهمن

    سلام. خیلی مطلب کاملی بود اطلاعات خوبی گرفتم ازش. فقط الان این اعلام حریق آدرس پذیر همون اعلام حریق هوشمند هست که بعضی ها میگن یا فرق داره؟

    پاسخ
    • مدیر سایت

      سلام سپاس گزارم. در خصوص سوالتون باید بگم: سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به دلیل داشتن قابلیت برنامه ریزی و آدرس دهی، قابلیت تعریف سناریو های مختلفی داره که باعث عملکرد هوشمند این سیستم در زمان وقوع حریق میشه. به همین دلیل سیستم اعلام حریق آدرس پذیر یک سیستم اعلام حریق هوشمند محسوب میشه. یعنی در واقع چیزی به اسم اعلام حریق هوشمند وجود نداره ولی چون سیستم اعلام حریق آدرس پذیر عملا یه سیستم هوشمند هست به خاطر همین میگیم اعلام حریق آدرس پذیر هوشمند.

      پاسخ
  4. عیسی

    سلام. آیا برای نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق tc فایل آموزشی وجود دارد؟ اگر هست از کجا تهیه کنم؟ با تشکر

    پاسخ

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *